ROBOTIKA

ROBOTIKA IN ELEKTRONIKA

Robotika je pojem sedanjosti in prihodnosti in prav je, da se ta zanimiv in ustvarjalen svet približa tudi učencem osnovne šole. Ledino pri poučevanju  robotike na naši šoli je oral zunanji sodelavec Bogo Rejc, ki je vrsto let krožek uspešno vodil in pod njegovim vodstvom so se učenci odlično uvrščali na regijskih in državnih tekmovanjih iz robotike. Po enoletnem premoru je leta 2016 krožek znova oživel pod mentorstvom učiteljice Irene Zajc in dve leti kasneje se ji je kot mentor pridružil tudi učitelj Marko Bevk, ki je krožek nadgradil z vsebinami iz elektronike in delo v programskem okolju Arduino.

V okviru krožka vsako leto razvijemo nov projekt in vzporedno izpeljemo tudi pripravo in udeležbo na tekmovanju iz robotike. Učenci so dokazali, da jim konstrukcijske, programerske in ustvarjalne “žilice” ne manjka, saj so ustvarili vrsto različnih robotov. Skozi leta so nastale zanimive in raznolike konstrukcije robotov.

Vendar do končnega izdelka vodi precej dolga pot, ki je polna izzivov, problemov, ponovitev, spreminjanj, izboljšav, vztrajnosti in seveda veselja ter zadovoljstva, ko je robot narejen in deluje tako kot smo si zastavili.

Pri tem je najpomembnejše zavedanje, da so napake najboljši učitelji, saj pri iskanju in reševanju napak pridobimo najdragocenejše izkušnje.

(Skupno število obiskov 56, 1 obiskov danes)
Dostopnost