V ponedeljek, 1. 7., smo počitnikarji dan preživeli v šoli. Zaradi napovedanega slabega vremena smo se odločili, da dan čim bolj izkoristimo na športnih aktivnostih. Po malici smo se razdelili v dve skupini.

Prva skupina je v mali telovadnici dan začela bolj umirjeno in sicer tako, da smo si na tla položili blazine, se nanje usedli in začeli z likovnim ustvarjanjem. Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija nas je počitnikarje prosila, da bi z njimi sodelovali v projektu oziroma v likovnem natečaju z naslovom: »Kako si želim potovati v prihodnosti«. Rabili smo kar nekaj časa, da smo nabrali vse ideje in zamisli, kako bi lahko likovno upodobili naše potovanje v prihodnosti. Likovni natečaj je del prizadevanj za oblikovanje Občinske celotne prometne strategije. Sodelovali smo lahko vsi in ideje, ki smo jih dobili so bile zelo zanimive. Res smo se potrudili, saj naj bi lahko naša dela bila tudi razstavljena na posebni razstavi o viziji in ciljih OCPS. Zahvaljujemo se podjetju Icra za priložnost sodelovanja pri projektu, kjer smo lahko počitnikarji vključili naše perspektive.

Med tem pa je bila druga skupina športno aktivna s košarkarji Košarkarskega kluba Cerkno. Pripravili so nam poligon na katerem smo se pošteno razmigali. Vadili smo naše spretnosti z košarkarsko žogo in spretnosti motorike. Na prvi postaji nas je čakala vaja, kjer smo morali okrog stožcev peljati žogo in paziti, da stožca ne zbijemo. Druga postaja je izgledala tako, da smo se z iztegnjenimi rokami morali kotaliti po plazinah. Sledila je naloga na letvenikih, takoj za njo pa plazenje pod ovirami. Vadili smo tudi naše spretnosti natančnega metanja, tako da smo morali označeno mesto zadeti z žogo. Vodili smo jo dalje po poligonu, na koncu pa nas je čakal preizkus, ki čaka vsakega košarkarja, to je bil met na koš. Zaradi vseh nalog, ki smo jih morali opraviti, je bil met na koš pravi mačji kašelj. Res bi se za to uro zahvalili košarkarjem, ki nam vsako leto popestrijo počitniško varstvo.

Dan smo na skoraj malce strašljiv način preživeli v telovadnici. Verjetno se sprašujete, kaj groznega se je zgodilo, a nič ne skrbite. Med samo nevihto smo se počitnikarji igrali igro morilca in igra je bila že tako ali tako napeta, ker je morilca bilo treba najti, potem pa nam je začelo vreme izključevati luči in vzdušje je bilo še bolj strašno, a ne glede na to smo se zelo zabavali.

(Skupno število obiskov 135, 1 obiskov danes)
Dostopnost