Zadnji dan prvega dela počitniškega varstva je za nami! Počitnikarji kar ne moramo verjeti, kako hitro je šel čas mimo in koliko dogodivščin smo doživeli skupaj. A vseeno smo tudi zadnji dan izkoristili, kar se ga je le dalo. 

Za zadnji dan smo se odločili, da se bomo počitnikarji sprehodili do radia v Cerknem in si ga ogledali tudi od znotraj. Uslužbenci na radiu so nas z veseljem sprejeli in nas s toplim pozdravom pospremili do radijske sobe. Najprej smo se sphodili mimo prostora za tehnično urejanje posnetkov, nato pa si v osrednjem prostoru ogledali sobo, kjer so posnete oddaje, ki jih lahko vsak dan poslušamo na poti v avtu ali pa doma. Bilo je zelo zanimivo, ker smo lahko videli, kako je prostor zvočno izoliran in koliko mikrofonov je v prostoru, kadar radijski voditelji vodijo tudi pogovore z obiskovalci. Predstavili so nam tudi najstarejši gramofon, ki je deloval brez elektrike v času, ko te še ni bilo. 

Najbolj pa so nas presentili s povabilom, da bi tudi mi počitnikarji posneli oddajo. Nekateri izmed nas smo zato stopili v prostor za snemanje in podali svoje misli in spomine na prvi del počitniškega varstva. Mislimo, da smo se kar dobro iskazali. O tem pa boste lahko presodili tudi vi, naši bralci, ki nas ves ta čas spremljate, oddaja bo predvajana naslednjo sredo popoldne.

Res iskreno bi se radi zahvalili radiu Primorski val, za tako lep sprejem in da smo lahko vaš poklic videli tudi od blizu.

Ko smo prišli nazaj v šolo, smo nadaljevali s poslikavami obrazov in bili ponovno vsi čisto pisani. Res je bilo zabavno in vsak je izbral kaj drugega. Za konec pa smo naredili še dve stvari. Naše slike na temo podjetja ETA smo odnesli do tovarne in uslužbencem predali slike.

Da pa smo prvi dan počitniškega varstva zaključili sladko in slastno, smo si s prisluženim denarjem iz Ljubljane kupili sladoled in se dodobra posladkali.

Res smo se imeli lepo ves ta čas, ko smo bili skupaj, in komaj čakamo, da se spet vidimo avgusta.

Zdaj pa na morjee!!! 😃

(Skupno število obiskov 76, 1 obiskov danes)
Dostopnost