Danes smo v šolo prišli nekoliko prej, saj je bil za danes planiran izlet, ki smo ga nestrpno čakali že od lanskega leta. Odšli smo na Most na Soči, kjer smo se vozili s kajaki. 

Odšli smo ob 7.30 z avtobusne postaje pred šolo. Nekaj časa smo se vozili in po 40 minutah prispeli na avtobusno postajo na Mostu na Soči, kjer smo najprej pomalicali. Pot nas je potem vodila do razgledne točki, ki je na poti do Širokega. Bili smo že kar utrujeni vendar se je splačalo potrpeti, saj je bil razgled čudovit. Nato smo se sprehodili ob reki Idrijci, ki nas je pripeljala do sotočja Idrijce in Soče. Tam smo naredili krajši postanek in nekaj lepih fotografij. 

Po postanku smo se odpravili naprej in prišli do naše končne točke – Kajak kluba Soške elektrarne. Učitelji kluba so nas prijazno sprejeli in nam najprej povedali nekaj pravil, ki se jih moramo držati za varno vožnjo s kajakom. Potem smo lahko poiskusili sedeti v kajaku, da smo dobili občutek. Razdelili smo se v manjše skupine in tako postopoma odhajali s kajaki v vodo. Pred tem so nam razdelili tudi jopiče, ki so poleg vesla nujni del opreme. V vodi smo bili kar nekaj časa, saj smo se v veslanju dobro odrezali. Pohvalili so nas tudi trenerji. Medtem, ko pa sta v kajake odšli tudi učiteljici smo otroci opazovali živali v vodi. Ko smo prišli iz vode smo se preoblekli, da smo bili v suhih oblačilih. Na koncu pa smo se še zahvalili za ves trud in odšli do igrišča OŠ Most na Soči, kjer smo pojedli kosilo in se prosto igrali. Po malici smo izlet zaključili s sprehodom do Bače pri Modreju, kjer smo si namočili noge in nato odšli do avtobusa. 

Vsem se je ta izlet zdel zelo zanimiv. Dobili smo tudi nekaj kandidatov, ki se bodo morda vpisali v kajakaški klub. Ob 14.00 smo se vrnili na avtobusno postajo pred šolo, kjer so nas že pričakali starši. 

Iskreno se zahvaljujemo trenerjem in celotnemu kajakaškemu klubu in jim želimo veliko sreče v nadaljnjih tekmovanjih. 

Preživeli smo zares čudovit in osvežilen dan!

(Skupno število obiskov 120, 2 obiskov danes)
Dostopnost