V četrtek, 30. avgusta, smo počitnikarji dan preživeli na slasten način.

Tako kot po navadi smo se zjutraj vsi skupaj zbrali in se igrali razno razne igre. Za tem pa smo pomalicali in se pripravili na delo. Danes bomo postali peki!

V šoli nas je obiskala gospa Bernarda, predstavnica ICRE, in za nas pripravila kuharsko delavnico. Nikoli ne boste ugotovili, kaj smo se naučili speči, cerkljanske pajtičkeeeee. Vsi smo poznali ta slasten okus potičk, saj smo jih vsi že vsaj enkrat poskusili. A tokrat je bila razlika ta, da nam potičk ne bodo spekle naše babice ali mame, temveč se jih bomo naučili peči sami. Kako zelo smo čakali, da lahko začnemo. 

Najprej smo si ogledali recept in dodobra preučili sestavine, ki jih bomo potrebovali za peko. Potem pa smo si umili roke in začeli. Najprej smo pripravili testo, nato pa še nadev. Bilo je veliko dela, a skupnimi močmi nam je potičke v pečico uspelo spraviti zelo hitro. O, kako zelo so dišale med peko. 

Sledil je še drugi ustvarjalni del tega dneva. Počitnikarji smo se odločili, da narišemo sanjske pajtičke. Vsak si je izbral sanjski nadev, ki je bil lahko slan ali sladek, in potičko okrasil z mnogimi okraski. Kako je bilo zabavno videti vse te ideje. Naredili smo tudi plakat o cerkljanski pajtički in nanj narisali vse potrebne sestavine za peko.

Med ustvarjanjem pa nas je presenetil obisk radia Primorski val in Radia Slovenija, ki sta nas v okviru Pajtičkafesta prišla povprašat o našem današnjem dnevu. Kot pravi mojstri smo odgovorili na vsa zastavljena vprašanja in bili na to zelo ponosni. 

Sledil je še najboljši del in to je poslastica s potičkami. Njamiiii!!!

Radi bi se zahvalili gospe Bernardi za tako slastno delavnico in novinarkam za lepo presenečenje. Hvala!

(Skupno število obiskov 24, 24 obiskov danes)
Dostopnost