Na našem eko vrtu se je letos ponovno veliko dogajalo. Zasadili smo rastlinjak, vrt in grede. V gredah smo pridobili kar nekaj semen dvoletnic (brstični ohrovt, zelje in blitva). Pomlad ni bila najbolj naklonjena sadnemu drevju, saj so temperature za en teden močno narasle, kar je sprožilo brstenje. Nato pa je sledila ohladitev in številni cvetovi tega niso prenesli, zato je bila letina kakija, fig in češenj zelo skromna. Jablane in hruške pa so pozebo prenesle, ker še niso cvetele. Zato smo lahko izdelali čežano in kar nekaj suhih krhljev. V rastlinjaku smo zasadili paradižnike, paprike in feferone, ki so čez vroče poletje dobro rodili. Porabili smo jih v šolski kuhinji, izdelali pa smo tudi pekočo omako »Ta gajsno«. Iz zelišč smo izdelali zeliščno sol, sivkine klobučke, čaje in suha zelišča.
Naš eko vrt pa je bil letos ponovno na preizkušnji, saj smo morali posredovati prijavnico, kjer preverjajo ali eko vrt ustreza vsem zahtevanim kriterijem. Znak smo ponovno pridobili za naslednja tri leta. Naša novost v tem obdobju je urejen skalnjak, ki so nam ga pomagali urediti vrtnarji iz vrtnarije Stanonik.
Mentorica, Karmen Lapanja
(Skupno število obiskov 185, 1 obiskov danes)
Dostopnost