Ob dnevu slovenske hrane, smo kot že tradicionalno na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk. Na ta dan uživamo samo živila lokalnega izvora – jemo domač kruh, pijemo domače mleko, na kruh namažemo domače maslo in med, ki so ga nabrale čebele v naši okolici, poleg tega pojemo še domače jabolko. Učence želimo ozavestiti, da je pomen tega dneva v tem, da se spodbuja uživanje živil, ki so pridelana oz predelana v naši bližini, saj so taka živila za nas veliko bolj zdrava. Ker imajo živila zelo kratko pot, preden pridejo na naše krožnike, imajo veliko več vitaminov in mineralov.

Tudi v sklopu redne šolske prehrane se trudimo, da v čimvečjem obsegu učencem ponujamo živila lokalnega izvora. Prav tako pa ima Tradicionalni slovenski zajtrk pomembno vlogo tudi pri promoviranju uživanja zajtrka, saj je zajtrk zelo pomemben obrok v dnevu. Z dobrim zajtrkom si učenci omogočijo veliko večjo koncentracijo pri pouku in s tem večje uspehe pri samem učenju.

O temi lokalna in zdrava prehrana, smo se veliko pogovarjali tudi med poukom gospodinjstva. Preizkusili smo se v izdelovanju rebusov, reševanju križank na to temo, poleg tega pa smo zdelovali tudi plakate.

(Skupno število obiskov 112, 1 obiskov danes)

Orodna vrstica za dostopnost