Petek je za nami in s tem tudi zadnji dan prvega tedna počitniškega varstva.

Danes smo počitnikarji ponovno imeli obiske. Tokrat sta to bili Janja in Irena. Pripravili sta nam dve zelo zanimivi delavnici, kjer smo se spet naučili nekaj novega.

Pa začnimo pri Janji. Kot dobra poznavalka čebel, njihovih nalog in izdelkov, ki nastanejo s pridnim delom čebel, nam je predstavila pot od same ličinke pa vse do sladkosti, ki jih lahko na koncu pojemo. Uro smo začeli z osnovami. Najprej smo si pogledali, kako čebele delavke pridelajo med oziroma, kaj vse je potrebno za to. Na raziskovanju te poti smo lahko okušali tudi cvetni prah, vohali propolis in pogledali izdelke iz voskov. Med tem smo gledali Janjo, ki je pripravljala medene lizike. Vsakemu od nas je dala recept, ki smo ga lahko nesli domov. Za vsak slučaj, pa bomo sliko recepta vključili tudi v novičko. Počitnikarji bi staršem tudi sporočili, da če se lotijo recepta in česa ne bodo razumeli, je ob koncu lista napisana Janjina telefonska številka, da jo lahko kontaktirate za vprašanja. Ko smo enkrat nabrali vse sestavine, smo se lotili dela in v približno pol ure, lahko tudi malce več, smo končali. Medeno zmes smo počasi ulili v modelčke, v katere smo že prej postavili palčke, s katerimi bomo liziko držali. Lizike, ki jih je Janja že pred uro pripravila, smo lahko po delavnicah tudi pojedli. Kakoooo slastne so bile! Hvala Janja!

Druga skupina se je med tem že vrtela na melodijo glasbe. Saj veste, kaj mislimo? 😉 Tako je, počitnikarji smo se udeležili plesnih ur z učiteljico Ireno. Irena nas je v telovadnici že čakala z veliikim zvočnikom. Najprej smo se ogreli, nato pa so sledile igre, s katerimi pa smo se prav zares naučili plesati. Začeli smo s kolono in plesali na Abraham ‘ma sedem sinov. Igra je šla nekako tako, da je prvi v koloni ob koncu pesmi pokazal izmišljen gib in ostali smo morali ta gib ponoviti. Sledil je ples, ki si ga je izmislila učiteljica Irena. Po koreografiji smo zaplesali zanimiv ples, ki si ga je bilo kar težko zapomniti. A nam je uspelo. Na koncu smo že vsi brez napake odplesali ples v spremstvu glasbe. Zadnji izziv je bil valček. V parih smo se po ritmu 1 2 3 zavrteli in kar hitro usvojili osnove valčka. Nazadnje smo zaplesali še ples, ki ga vsi poznamo »Kilikili jakazaka«, se zahvalili Ireni za tako prijetno uro in se nato zamenjali z drugo skupino.

Še enkrat se zahvaljujemo obema, Janji in Ireni, za tako lepo popestren dan.

Dan je bil prijetno razigran, predvsem pa glasbeno obarvan in sladek. Njami!

(Skupno število obiskov 143, 1 obiskov danes)
Dostopnost