V torek, 2. 7. 2024, smo počitnikarji preživeli zelo produktivno. Tokrat smo se razdelili v tri skupine. Zaradi lepšega vremena smo se počitnikarji odločili, da bomo na šolskem vrtu uredili okolico in zasadili nove rastline, zelenjavo. Poleg pridnega dela na vrtu smo se že začeli pripravljati tudi na naš nastop in se učili pesem Sreča na vrvici. Zadnja skupina pa se je urila v veščinah plezanja z učiteljem Alanom. Da pa vam počitnikarji povemo vse podrobnosti, bomo šli kar po skupinah.

Prva skupina smo z učiteljico Karmen odšli na vrt. Najprej smo se preobuli v primerne čevlje, ki jih potrebuje vsak vrtnar. Zunaj nam je učiteljica povedala, kaj bomo morali narediti. Bilo je veliko nalog, a počitnikarji smo vedeli, da smo jim kos. Nabirali smo zelišča, origano, žajbelj, meliso, rožmarin, sivko in še polno drugih. Poleg tega smo sadili koruzo, bučke in kumare. Vezali smo paradižnike, prekopali zemljo, na koncu pa za nagrado pobrali še vse maline, ki jih bomo pojedli. Urejali smo tudi rožice pred šolo, da bodo naslednje šolsko leto ob prihodu prvošolcev lepo cvetele in s svojo barvitostjo lepšale zunanjost šole. Bilo je zelo zabavno in učiteljici Karmen bi se radi zahvalili za poučen, predvsem pa razigran dan na šolskem vrtu.

Tisti, ki smo bili v drugi skupini, smo v razredu že ogrevali svoje glasilke in se pripravljali na glasbeno delavnico z učiteljico Mayo Marino. Najprej smo si pesem Sreča na vrvici predvajali in jo poslušali, da smo obudili spomin, ker smo jo nekateri že poznali. Trikrat smo pesem ponovili in počitnikarji smo jo že znali. Sedaj je bilo treba spremeniti le še to, da namesto glasbe na računalniku, vključimo kitaro, ki jo bo igrala učiteljica. Odlično smo se pripravili, jutri pa bomo z vajo nadaljevali in nato vsem skupaj naredili presenečenje.

Zadnja skupina pa je bila na plezalni steni. Z učiteljem Alanom smo se najprej ogreli in nato začeli z napenjanjem naših mišic. Sprva je vsem bilo težko, saj je bilo treba res porabiti vse moči, da smo steno preplezali, a ko smo prišli skozi prvi krog, so vsi ostali poskusi bili veliko lažji. Dobro smo se naplezali in na koncu je vsak izmed nas bil že pravi mali pajek. Zahvaljujemo se tudi učitelju Alanu, da nas je naučil pravilnih tehnik plezanja in pazil na nas medtem, ko smo se preizkušali v plezanju.

Dan je bil res pester pa vendar smo zelooo uživali.

(Skupno število obiskov 137, 1 obiskov danes)
Dostopnost