Drugi dan je mimo in počitnikarji smo si ga spet popestrili z delavnicami. 

Danes sta nas obiskali kineziologinja ter dietetičarka iz CKZ Idrija. Pred tem smo zjutraj do prihoda vseh počitnikarjev tudi ustvarjali in sicer smo risali predmete, živali in na papir poustvarili mnogo drugih zamisli, ki smo jih z majhnim trikom popestrili, da so izgledala še bolj zanimiva in živa. Po malici smo že pripravljeni počakali na prihod obiskovalk in se nato razdelili v dve skupini. 

Prva je šla v telovadnico, kjer nas je čakala ura polna aktivnosti. Najprej smo se s tekom oziroma lovljenjem ogreli, nato pa naredili še gimnastične vaje. Odlično smo se pripravili na tekmo, ki je sledila. Rezdelili smo se v tri majhne skupine in pričeli s štafetnimi igrami. Od kotaljenja žoge do šprinta pa vse do zbiranja točk smo se nadvse dobro razigrali in tudi utrudili. A bilo je super!

Med tem je druga skupina čas preživljala v naši učilnici. Učili smo se o zdravi prehrani. Med barvanjem smo prisluhnili zgodbici o škratku Brokolinu, ki je punčki in fantku razložil, zakaj je dobro jesti zdravo hrano, ko sta se pritoževala zakaj mamica za kosilo nikoli ne naredi hamburgerja in pomfrija. Zgodba nam je na zanimiv način predstavila zdravo prehranjevanje in kako le to vpliva na naše telo. Ko je zgodbica dobila svoj konec, smo se lotili ustvarjati. Dobili smo različne časopise in revije, iz katerih smo po skupinicah izstrigli zdravo in nezdravo hrano, ki smo jo prilepili na narisan krožnik in jih shranili v spomin, da se bomo spomnili na to kako pomembna je zdrava hrana za naše telo. 

Ker pa se je včasih treba tudi posladkati, smo našima obiskovalkama podarili nekaj naših piškotkov od prvega dneva in zahvalno vizitko za spomin.

Obema izvajalkama se iskreno zahvaljujemo za popestreno dopoldne in upamo, da se oglasita še kdaj!

Izjave počitnikarjev:

Erik: Najbolj sem si zapomnil igre pri športni delavnici, med njimi najbolj štafetne igre in potem tudi zgodbico o Brokolinu. Bila je zanimiva!

Mia: Uživala sem v teku po telovadnici, najljubše pa mi je bilo ustvarjanje, na začetku dneva, ko sem lahko narisala kužka in mucko  za okrasitev razreda.

Iza: Všeč mi je bilo tudi ustvarjanje po delavnicah.

(Skupno število obiskov 169, 1 obiskov danes)
Dostopnost