PIŠKOTEK NEANDERTALČEVA PIŠČAL

Avtor: | Jun 12, 2024 | VRTEC-NOVICE

V okviru projekta Turizem in vrtec smo letos v skupini Ježki ustvarjali kulinaričen spominek s trajnostnim pridihom. Dejavnosti  so potekale prek celega leta. V sklopu teme KDO SEM IN KJE ŽIVIM smo obiskali TIC in iskali informacije o Cerknem kot turistični destinaciji. Spoznavali smo glasbeno dediščino Cerkljanske, kot tudi domačo kulinariko.

Bolj aktivno smo se v projekt Turizem in vrtec vključili v mesecu maju. Povezali smo se z ICRO- Polono Kavčič in skupaj oblikovali idejo za naš kulinaričen spominek- PIŠKOTEK NEANDERTALČEVA PIŠČAL.

Glede na to, da lahko rečemo, da je Cerkno zibelka glasbe, da v Cerknem poteka JAZZ festival, da imamo letos 50 letnico pihalne godbe v Cerknem in da se zdaj že tradicionalno vsako leto odvija festival Glas piščali na Reki, smo kulinaričen spominek povezali z glasbo. K sodelovanju smo povabili gospo Heleno Mavri, predstavnico društva podeželskih žena, ki nas je vodila skozi ustvarjanje kulinaričnega spominka, delavnico peke piškotov. Delavnice so se udeležili otroci skupaj s starši. Pri ustvarjanju kulinaričnega spominka smo uporabili lokalno pridelane sestavine in s tem želeli podpreti lokalne kmete in proizvajalce, ki so zavezani k trajnostnim praksam.

Projekt smo zaključili s stojnico pred kmetijsko zadrugo v Cerknem, kjer smo predstavili širši javnosti PIŠKOTEK NEANDERTALČEVA PIŠČAL ALI PIŠČALKOT, kot smo ga skupaj z otroki poimenovali.

Hvala vsem sodelujočim za sodelovanje.

(Skupno število obiskov 79, 1 obiskov danes)
Dostopnost