vrtčevsko leto 2024/25

Avg 28, 2024 | AKTUALNO -VRTEC, Novice-šola, VRTEC-NOVICE

Pred vrati je mesec september. S seboj prinaša konec brezskrbnih poletnih dni in polno novih sprememb. S spremembami se ljudje težko soočimo, ne glede na to kako stari smo, čeprav velja, da jih mlajši hitreje sprejmejo. Spremembe pa s seboj ne prinašajo vedno le slabih stvari. Velikokrat so povod za nova spoznanja, dogodivščine in prijateljstva. V Vrtcu Peter Klepec pri OŠ Cerkno bomo 1. septembra pozdravili 160 otrok v 10. oddelkih. Najbolj pa nas veseli, da bomo pod našo streho lahko sprejeli vse otroke katerih starši so oddali vlogo za vpis. Pričakujemo namreč, da se bo vrtec v prihodnjih mesecih napolnil do števila 172 vpisanih otrok.
Starše otrok, ki bodo prvič vključeni v vrtec, čaka še nekaj formalnosti. Mesec pred vstopom otroka v vrtec, lahko starši uveljavite znižano plačilo vrtca na obrazcu: Vloga za uveljavitev pravic iz javnih sredstev, objavljenem na  spletni strani zavoda pod rubriko obrazci ali spletni strani E-Uprava Republike Slovenije. Vlogo oddajte na krajevno pristojnem Centru za socialno delo (v občini, kjer ima otrok stalno bivališče). Staršem, ki ne uveljavijo znižanega plačila vrtca, vrtec izstavi račun v višini najvišjega dohodkovnega razreda po lestvici 24. čl. Zakona o uveljavitvi pravic iz javnih sredstev (Ur. l. RS št. 62/2010).

V prihajajočem šolskem letu se ponovno veselimo vrtca v naravi za predšolske otroke, ki ga načrtujemo  že tretjo leto zapored, vsakoletnega sodelovanja z gasilci, policisti, glasbeno šolo in drugimi društvi,  komaj čakamo ure pravljic, ki jih za nas pripravljajo v Bevkovi knjižnici Cerkno. V vrtcu bodo tudi letos zaživele tri interesne dejavnosti. Otroci bodo lahko prepevali v pevskem zborčku, plesali pri plesnih uricah in se igrali v glasbeni igralnici. Novega vrtčevskega leta in polnih hodnikov se že zelo veselimo, saj kot je zapisala pisateljica Mary Gordon: »Ko so prišli v hišo otroci, je zrak oživel in se otoplil; vsak predmet v hiši je postal bolj živ.«

(Skupno število obiskov 103, 1 obiskov danes)
Dostopnost