TEDEN SLOVENSKE HRANE
V Tednu slovenske hrane, ki je potekal od 11. do 17. novembra 2024, so v našem vrtcu potekale številne dejavnosti, ki so otrokom približale pomen uporabe lokalno pridelane hrane ter spodbujale k zdravim prehranjevalnim navadam.
Spoznavali smo različne jesenske pridelke in lokalno pridelana živila. Otroci so se preizkusili v vlogi kuharjev in pekov ter se seznanjali s postopki priprave različnih dobrot. Iz igralnic je zadišalo po sveže pečenem kruhu, jabolčni čežani, sladki repici in hruškovi marmeladi.
V petek, 15. novembra 2024, pa smo Teden slovenske hrane zaključili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki je letos potekal pod sloganom ˝Tradicionalni slovenski zajtrk – Moj naj zajtrk˝. Na slavnostno pogrnjene mize smo postregli domač kruh, maslo, med, jabolka in mleko. Vsi smo se strinjali, da je bil zajtrk zelo okusen in si zaželeli, da bi se večkrat znašel na našem jedilniku.